ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 € - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ
Συμβουλές για τον καιρό

Ανακάλυψε την καινοτόμο πλοήγηση του site προσαρμοσμένη στις καιρικές συνθήκες του τόπου όπου βρίσκεσαι.

MENU
Δεν έχεις κανένα προϊόν στο καλάθι. Ξεκίνα το shopping!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η Benetton Group Srl, με έδρα στη διεύθυνση Via Villa Minelli 1, 31050 Ponzano Veneto (TV), Italia, κάτοχος των ιστότοπων benetton.com, inside.benetton.com, sisley.com, familycard.benetton.com, blackcard.sisley.com, benettongroup.com (εφεξής «Ψηφιακά μέσα»).

Μόνο σε περίπτωση αγοράς μέσω του διαδικτυακού καναλιού, και μόνο για τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν την ενέργεια της διαδικτυακής αγοράς, η Benetton Servizi Srl (που αποτελεί την εταιρεία που διεξάγει την υπηρεσία διαδικτυακής πώλησης προϊόντων, ενδυμάτων και αξεσουάρ της επωνυμίας «United Colors of Benetton.», «Undercolors of Benetton.» και «Sisley»), με έδρα στη διεύθυνση Via Villa Minelli 1, 31050 Ponzano Veneto (TV), Italia, είναι συνδικαιούχος επεξεργασίας μαζί με τη Benetton Group Srl.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Υπεύθυνους Επεξεργασίας γραπτώς στην παραπάνω διεύθυνση.

Επίσης, μπορείτε να έρθετε σε άμεση επαφή με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Benetton Group Srl στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου rpd@benetton.it, ή γραπτώς στην ακόλουθη διεύθυνση: Responsabile Protezione Dati, presso Benetton Group S.r.l., via Villa Minelli 1, 31050 Ponzano Veneto (TV), Italia.

2. ΤΥΠΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ανάλογα με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τις λειτουργίες της πλατφόρμας που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά, όπως αναφέρεται παραπάνω, ενδέχεται να απαιτούνται και διαφορετικά δεδομένα.

Γενικά, τα δεδομένα επεξεργασίας μπορεί να είναι τα εξής:

  • δεδομένα ταυτοποίησης χρήστη (π.χ.: όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, γλώσσα και χώρα από την οποία συνδέεστε, κτλ.),
  • δεδομένα επικοινωνίας (π.χ.: διεύθυνση e-mail, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση…),
  • δεδομένα συναλλαγής (π.χ.: τα στοιχεία πληρωμής ή της κάρτας σας, πληροφορίες σχετικά με τις αγορές που έχετε πραγματοποιήσει, παραγγελίες, επιστροφές, κτλ.),
  • δεδομένα σύνδεσης, εντοπισμού θέσης και περιήγησης (π.χ. διεύθυνση IP, εφαρμογή κινητού, cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες),
  • δεδομένα εμπορικού χαρακτήρα (π.χ. εγγραφή στο πρόγραμμα loyalty, εγγραφή στο newsletter),
  • δεδομένα που αφορούν τις διάφορες προτιμήσεις σας.

Ανάλογα με τις απαιτούμενες υπηρεσίες και/ή λειτουργίες, ορισμένα δεδομένα μπορεί να ζητούνται υποχρεωτικά καθώς είναι απαραίτητα προκειμένου να διεκπεραιωθεί η απαιτούμενη υπηρεσία ή το προϊόν ή προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση στην απαιτούμενη λειτουργία.

Επομένως, τα δεδομένα αυτά είναι είτε απαραίτητα για την ακριβή εκπλήρωση εκ μέρους μας των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη σύμβαση, είτε απαιτούνται για την εκτέλεση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις διατάξεις του εφαρμοστέου δικαίου ή των κανονισμών.

Η μη εισαγωγή αυτών των δεδομένων, μπορεί να συνεπάγεται την αδυναμία ολοκλήρωσης της εγγραφής σας ως χρήστη ή την αδυναμία λήψης των συγκεκριμένων υπηρεσιών ή προϊόντων ή την αδυναμία χρήσης της απαιτούμενης λειτουργίας.

3. ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Παρακάτω αναφέρονται οι σκοποί της επεξεργασίας, η νομική βάση στην οποία εκτελείται η επεξεργασία των δεδομένων και η χρονική περίοδος διατήρησης των δεδομένων, σε συνάρτηση με τους απαιτούμενους τύπους υπηρεσιών και/ή λειτουργιών.


ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Διαχείριση της εγγραφής ως χρήστης των Ψηφιακών Μέσων.

Εάν αποφασίσετε να εγγραφείτε στον ιστότοπο Benetton/Sisley θα γίνει επεξεργασία ορισμένων προσωπικών σας δεδομένων προκειμένου να είναι δυνατή η ταυτοποίησή σας ως χρήστης και να αποκτήσετε άδεια πρόσβασης στις διάφορες λειτουργίες και υπηρεσίες που προσφέρει. Όροι που διέπουν τη χρήση του ιστότοπου (Άρθ. 6.1.b GDPR Έως ότου ο καταναλωτής ζητήσει τη διαγραφή του λογαριασμού του
Εκπλήρωση και εκτέλεση της σύμβασης αγοράς αγαθών και/ή υπηρεσιών

Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας στις εξής περιπτώσεις:

  • Διαχείριση πληρωμής
  • Διαχείριση επιστροφών
  • Διαχείριση αιτημάτων ενημέρωσης ως προς τη διαθεσιμότητα προϊόντων, την κράτηση προϊόντων
  • Παροχή υπηρεσιών, π.χ. εξατομίκευση των προϊόντων
  • Χρήση voucher, κουπονιών, εκπτωτικών καρτών και/ή gift card
  • Διάθεση εγγράφων πώλησης και/ή τιμολογίων που αφορούν τις συναλλαγές που εκτελέστηκαν
  • Ενεργοποίηση μηχανισμών για τον έλεγχο και την αποφυγή τυχόν απάτης κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της αγοράς
  • Επικοινωνία με τον καταναλωτή για ενημερώσεις ή ανακοινώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα σχετικά με τις λειτουργίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αγοράς
(Άρθ. 6.1.b GDPR)

Όχι πάνω από 24 μήνες από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης

Εκτέλεση ενεργειών που συνδέονται με την υπαγωγή στο πρόγραμμα εμπιστοσύνης Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται για την απόδοση των πόντων εμπιστοσύνης και των επιβραβεύσεων και για να μπορείτε να επωφεληθείτε από τα διάφορα οφέλη του προγράμματος εμπιστοσύνης. (Κανονισμός προγράμματος loyalty) (Άρθ. 6.1.b GDPR)

Τα προσωπικά στοιχεία διατηρούνται έως ότου ο καταναλωτής ζητήσει τη διαγραφή του από το πρόγραμμα loyalty.

Τα στοιχεία που αφορούν τις συναλλαγές διατηρούνται έως 24 μήνες από την ημερομηνία εκτέλεσης της αγοράς.
Διεκπεραίωση αιτημάτων που λαμβάνονται μέσω των καναλιών της υπηρεσίας πελατών Η επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων γίνεται για τη διαχείριση των αιτημάτων, την επεξεργασία των παραπόνων και των εγγυήσεων των προϊόντων σας, την παροχή τεχνικής υποστήριξης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικών κλήσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έννομο συμφέρον (Άρθ. 6.1.f GDPR) Για το χρονικό διάστημα που είναι απολύτως αναγκαίο για τη διαχείριση των αιτημάτων (και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερο από δύο έτη από την ημερομηνία παραλαβής του αιτήματος).
Σκοποί μάρκετινγκ

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για τη διαχείριση της εγγραφής σας στο newsletter και για να σας αποστέλλουμε εξατομικευμένες πληροφορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας μέσω της χρήσης διαφόρων ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας (π.χ. μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS). Επίσης, θα μπορούμε να σας αποστέλλουμε τα newsletter και τις ανακοινώσεις και μέσω ειδοποιήσεων push, σε περίπτωση ενεργοποίησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο κινητό σας τηλέφωνο.
Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από το Newsletter μέσω:

  • Του ειδικού συνδέσμου που βρίσκεται στην υποσημείωση κάθε Newsletter.
  • Του ειδικού συνδέσμου στην ενότητα My Area.
  • Αιτήματος στο Κέντρο Επικοινωνίας.

Για να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις push, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σχετική λειτουργία από το κινητό σας τηλέφωνο.
Για την εκτέλεση προωθητικών ενεργειών (π.χ. για τη διεξαγωγή διαγωνισμών ή την προώθηση της αποθηκευμένης λίστας των προϊόντων σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υποδεικνύετε).

Διάδοση στην Πλατφόρμα ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των καναλιών μας, φωτογραφιών ή εικόνων που κοινοποιούνται δημόσια, κατόπιν της ρητής σας συγκατάθεσης.
Συναίνεση (Άρθ. 6.1.a GDPR) 24 μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της συναίνεσης μάρκετινγκ ή από την ημερομηνία της τελευταίας επικοινωνίας με τον Υπεύθυνο.
Σκοποί κατάρτισης προφίλ Θα κάνουμε χρήση των δεδομένων που αφορούν τη συμπεριφορά σας κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, την αλληλεπίδραση με τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και τα δεδομένα συναλλαγών για τον προσδιορισμό ομάδων (cluster) καταναλωτών, με σκοπό τη βελτίωση των ανακοινώσεων και την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένων για εσάς Συναίνεση (Άρθ. 6.1.a GDPR) 24 μήνες
Ανάλυση της χρήσης της πλατφόρμας και των υπηρεσιών με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και της προσφοράς Όταν κάνετε χρήση των ψηφιακών μας μέσων, σας ενημερώνουμε ότι γίνεται επεξεργασία των στοιχείων περιήγησης και αλληλεπίδρασης με τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης για στατιστικούς σκοπούς, δηλαδή για να κατανοηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με την Πλατφόρμα μας και για να μπορούμε να προβούμε στη βελτίωσή της. Συναίνεση (Άρθ. 6.1.a GDPR) Έως ότου τα δεδομένα περιήγησης γίνουν ανώνυμα


4. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για τους σκοπούς που αναφέρονται στο παρόν ενημερωτικό σημείωμα, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να γνωστοποιούνται και σε άλλες εταιρείες που ελέγχονται από τον Υπεύθυνο επεξεργασίας ή σε τρίτους που ενεργούν σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο για την παροχή των υπηρεσιών, δεόντως ορισθέντες υπεύθυνοι ή αρμόδιοι για την επεξεργασία. Μεταξύ αυτών:

  • a) Συνεργάτες franchise.
  • b) Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες που εξειδικεύονται στις διαδικτυακές πληρωμές και στον εντοπισμό και την πρόληψη της απάτης.
  • c) Πάροχοι τεχνολογικών υπηρεσιών.
  • d) Πάροχοι και συνεργάτες υπηρεσιών logistics, μεταφοράς και παράδοσης.
  • e) Πάροχοι υπηρεσιών που αφορούν την εξυπηρέτηση πελατών.
  • f) Πάροχοι, συνεργάτες και εταίροι υπηρεσιών μάρκετινγκ και διαφήμισης.


Επίσης, για όλους τους σκοπούς που αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα, τα δεδομένα σας μπορεί να γνωστοποιούνται και στο εξωτερικό, εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σεβόμενοι τα δικαιώματα και τις εγγυήσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και κατόπιν εξακρίβωσης της καταλληλότητας του επιπέδου προστασίας που εγγυάται η τρίτη χώρα.

Τέλος, γίνεται επεξεργασία των δεδομένων σας εσωτερικά στα γραφεία του Υπεύθυνου επεξεργασίας, από κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα, τα οποία ενεργούν ως εξουσιοδοτημένο προσωπικό για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

5. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ

Σας ενημερώνουμε ότι έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τον Υπεύθυνο επεξεργασίας να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και να τα διορθώσει σε περίπτωση που είναι ανακριβή, να τα διαγράψει ή να περιορίσει την επεξεργασία τους εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις ή να αντιταχθείτε στην επεξεργασία τους για τα νόμιμα συμφέροντα που επιδιώκονται από την Εταιρεία μας, καθώς και να γίνει μεταφορά των δεδομένων που παρέχονται, μόνο αν αποτελούν αντικείμενο αυτοματοποιημένης επεξεργασίας με βάση τη συγκατάθεσή σας ή τη σύμβαση.

Επιπλέον έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συναίνεση που δώσατε για τους σκοπούς επεξεργασίας που την απαιτούν, με την επιφύλαξη της νομιμότητας της επεξεργασίας που έχει πραγματοποιηθεί ως τη στιγμή της ανάκλησης.

Μπορείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο, στις διευθύνσεις που υποδεικνύεται στο σημείο 1, αναφέροντας τον λόγο του αιτήματός σας και το δικαίωμα που σκοπεύετε να ασκήσετε. Εάν κρίνεται απαραίτητο για τους σκοπούς της ταυτοποίησής σας, ενδέχεται να σας ζητήσουμε να μας παρέχετε αντίγραφο κάποιου εγγράφου που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας.

Λάβετε υπόψη ότι εάν είστε εγγεγραμμένος στις υπηρεσίες ως χρήστης, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση και στη ειδική ενότητα των προσωπικών δεδομένων του λογαριασμού σας για τυχόν τροποποίηση ή ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, λάβετε υπόψη ότι παρέχοντας τα προσωπικά σας δεδομένα με οποιοδήποτε μέσο, εγγυάστε ότι αυτά είναι αληθή και ακριβή και δεσμεύεστε να μας ενημερώνετε για τυχόν αλλαγές. Κάθε απώλεια ή ζημία που προκαλείται στον Υπεύθυνο ή σε τρίτο λόγω των εσφαλμένων, ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών που περιέχονται στις φόρμες εγγραφής, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του χρήστη. Γενικά, υποχρεούστε να μας παρέχετε μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα, όχι τα δεδομένα τρίτων, με την επιφύλαξη όσων προβλέπονται από το ενημερωτικό σημείωμα για την προστασία προσωπικών δεδομένων και τα cookies.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στον Επόπτη προστασίας προσωπικών δεδομένων (https://www.garanteprivacy.it/en/).

6. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ

Όταν κρίνεται απαραίτητο, έχουμε το δικαίωμα τροποποίησης των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν ενημερωτικό σημείωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η ενημέρωσή σας γίνεται με διάφορους τρόπους (π.χ. δημοσίευση σε ιστότοπους, σε newsletter, με banner, αναδυόμενο παράθυρο ή ειδοποίηση push) ή μέσω αποστολής ειδικού e-mail εφόσον η τροποποίηση επηρεάζει τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί τα δεδομένα, προκειμένου να μπορείτε να λάβετε γνώση των αλλαγών, να κάνετε τις εκτιμήσεις σας και, ενδεχομένως, να αντιταχθείτε ή να ακυρώσετε τυχόν υπηρεσίες ή λειτουργίες.

7. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ COOKIES

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες διατάξεις για τη διευκόλυνση της περιήγησης στους ιστότοπους του ομίλου Benetton, για την ανάλυση του τρόπου αλληλεπίδρασης μαζί μας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για την αποστολή διαφημιστικού υλικού με βάση τις συνήθειες κατά την περιήγησή σας. Σας καλούμε να διαβάσετε με προσοχή το ενημερωτικό μας σημείωμα για τα cookies προκειμένου να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα cookies και τις παρόμοιες διατάξεις που χρησιμοποιούμε, τους αντίστοιχους σκοπούς και άλλες σημαντικές πληροφορίες.